Met uw konijn, knaagdier, vogel, kip,  fret en huisvarken kunt u ook bij ons terecht. Voor zowel preventieve zorg als ook de zorg en behandeling van uw zieke dier bent u van harte welkom.

Onder de preventieve zorg valt onder andere het vaccineren van bijvoorbeeld konijnen, duiven en varkentjes. Tijdens een vaccinatie consult krijgt uw dier een lichamelijke controle en bespreken we eventuele problemen en vragen die u heeft.

Goede voeding is ook voor de bijzondere dieren van belang. Om deze reden geven wij u graag advies over voeding en leggen wij u de risico’s van inadequate voeding uit.

Wij steriliseren en castreren ook konijnen, knaagdieren en varkentjes. Dit gebeurt onder algehele narcose. De dieren krijgen voor de ingreep pijnstilling zodat ze na de ingreep zo comfortabel mogelijk wakker worden.

Konijnen, knaagdieren en verschillende vogels zijn prooidieren. In de natuur worden de dieren die laten zien dat ze ziek zijn als eerste door een roofdier gepakt. Dit wil zeggen dat deze dieren niet snel laten zien dat ze ziek zijn en daarom is het van belang goed het gedrag en de eetlust van uw dier in de gaten te houden. Valt u een verandering op of vertrouwt u het niet, wacht dan niet af maar neem contact met ons op.