Over Ons

Aan de rand van de gemeente Midden-Delfland, in het dorpje Maasland nabij de A20, staat het in 2003 gebouwde pand van Dierenkliniek de Delta. Via het boogbruggetje richting de Foppenplas en bommeer komt u bij onze door groen omgeven praktijk, met voldoende parkeergelegenheid, voor zowel paardentrailers als personenauto’s .

Binnen onze praktijk, waar wij zowel gezelschapsdieren als paarden en vee behandelen, wordt u verwelkomd in een warme aangename sfeer waar aandacht en tijd voor zowel patiënten als eigenaren voorop staat. Wij streven naar een goede geneeskundige zorg voor uw dier, duidelijke voorlichting voor u als eigenaar in een juiste prijs-kwaliteit verhouding, waardoor diergeneeskundige zorg voor iedereen bereikbaar blijft.

Ons pand biedt de thuisbasis aan 11 gedifferentieerde dierenartsen,  9 paraveterinairen, 1 praktijkondersteuner en 1 administratief medewerkster.

Geschiedenis

Op 4 oktober ( Werelddierendag) 2003 is onze Dierenkliniek de Delta feestelijk geopend.  Een roofvogel van een uitgenodigde valkenier kwam met de sleutel van de voordeur aanvliegen en landde op de arm van oud-collega Henk van de Kamp. Wim Boekestijn, onze oudste veehouder, verrichtte de officiële opening. Een prachtig nieuw pand voor de behandeling van alle diersoorten met een gunstige geografische ligging voor de buitenpraktijk was tot realiteit gekomen.

Op diezelfde locatie was enige jaren praktijk gevoerd in een verouderd houten gebouw, voorheen gebruikt door het ruilverkavelingsbureau B.B.L.  Dat was wel een beetje behelpen. Onze klantenkring bestond toen voornamelijk uit veehouders.

Met die opening is het aandeel honden, katten en paarden sterk toegenomen.  Klanten voelen zich hier al snel thuis en de kliniek met al zijn faciliteiten voor onderzoek en behandeling, trok tevens jonge talentvolle dierenartsen aan om te komen werken.

Sindsdien zijn er natuurlijk talloze dieren behandeld.  Een greep;  een kreupele kameel uit het circus, een walibi met een kapotte staart, een otter met nierfalen, een toerako vogel met een kapotte poot, een dikbilkalf met kromme gewrichten , een paard voor oogamputatie , een hond met een keizersnede waarbij 16 pups werden geboren en zo kunnen we nog wel een aantal pagina’s doorgaan.

Iedere dag worden we weer geïnspireerd door de beestjes op onze praktijk, de aardige eigenaren van die zieke dieren, en door de enthousiaste collega’s in ons team…

Wenno Wagenaar

_mg_0768
img_20220729_171135859
img_20220802_072705253_hdr
img_20220802_074042300