Voorkomen is beter dan genezen, daarom zien wij uw hond of kat graag jaarlijks voor een gezondheidscontrole en de vaccinaties. Tijdens deze gezondheidscontrole wordt uw huisdier grondig nagekeken, zodat wij eventuele afwijkingen vroegtijdig kunnen constateren en zo nodig behandelen. Zo wordt uitgebreid stilgestaan bij het gebit, het hart en de longen worden beluisterd en er wordt aandacht besteedt aan de voeding en voedingstoestand van uw huisdier.

Vaccineren gaat tegenwoordig ‘op maat’. Na de basisvaccinaties als pup/kitten en de vaccinatie op éénjarige leeftijd kan er per jaar gekeken worden tegen welke ziektes gevaccineerd moet worden. Uit onderzoek is gebleken dat voor een aantal ziekten het niet noodzakelijk is jaarlijks te vaccineren, terwijl is aangetoond dat dit voor andere ziekten wel essentieel is.

Uw huisdier wordt gevaccineerd om immuniteit op te bouwen tegen ziekten die ernstige gevolgen kunnen hebben of zeer besmettelijk zijn. Voor de hond vaccineren wij tegen de ziekte van Weil (leptospirose), hondenziekte, parvo en hepatitis. Ook kunnen we de hond vaccineren tegen besmettelijke hondenhoest middels een neusdruppel. De kat vaccineren wij tegen kattenziekte en niesziekte. Wilt u met uw hond of kat naar het buitenland, dan is een rabiës enting verplicht.

Tijdens het vaccinatie consult bespreken wij ook het belang van goede ontworming en ontvlooiing en eventuele vragen die u heeft. Parasieten zijn niet alleen vervelend voor uw hond of kat, maar een wormbesmetting bij uw huisdier kan ook bij jonge kinderen en ouderen klachten geven.