Het aanbod van voeding en, met name, supplementen voor paarden is nagenoeg eindeloos. Tussen de verschillende producten (voor eenzelfde doel) zijn grote verschillen in samenstelling, concentratie van grondstoffen, gebruiksgemak, smakelijkheid, biologische beschikbaarheid en prijs.

Online lijken prijs en gelikte marketing vaak belangrijker dan de samenstelling en effectieve concentraties. Het is eigenlijk geen doen om de vele producten op wetenschappelijk niveau individueel te vergelijken, omdat bij de meeste producten slechts een summiere onderbouwing en / of samenstelling vermeld wordt.

Voeding

Bij medische problemen (afvallen, gebitsproblemen, hoesten, maagklachten etc), zullen we samen met u en uw eventuele stalhouder in overleg treden om te kijken wat in het specifieke geval van uw paard de beste aanpak is. Hier is geen kant en klaar antwoord mogelijk, iedere situatie is in dit soort gevallen anders.

Voeding speelt een cruciale rol bij een aantal stoornissen. We gebruiken vaak de voeders van Bonpard. Juist omdat de producent vanuit een wetenschappelijke basis te werk gaat.

Bonpard COLON is speciaal ontwikkeld voor paarden ter compensatie van chronische spijsverteringsstoornissen van de dikke darm, met als mogelijk gevolg dikke darmkoliek of slecht verteerde mest en wat gerelateerd kan zijn aan chronische hoefbevangenheid.

Een gezonde darmflora is essentieel voor de gezondheid van het paard. Het rijke assortiment aan vezels in Bonpard COLON stimuleert de natuurlijke darmflora. Toegevoegde levende gistcellen (Yeasacc®) helpen verzuring van de darminhoud te voorkomen. Verzuring van de darminhoud is nadelig voor de “goede” bacteriën. Het lage zetmeel- en suikergehalte en de voorbehandelde (ontsloten) zetmeelbronnen zijn efficiënt in de dunne darm te verteren, zodat alleen de juiste (vezelrijke) voedingsstoffen in de dikke darm terechtkomen.

Bonpard MOTILITY is speciaal ontwikkeld voor paarden ter compensatie van chronische insufficiëntie van de dunne darm met als gevolg terugkerende koliek door te harde mest of verstoppingen. De samenstelling van Bonpard MOTILITY is gericht op een vlotte passage en goede verteerbaarheid in de dunne darm.

Een selectie aan vezels ondersteunen de darmbewegingen en stimuleren de fermentatie. Dit zorgt voor een goede doorstroming van het voer. Daarnaast bevat Bonpard MOTILITY vezels met een hoog waterbindend vermogen (luzerne) waardoor de darminhoud meer water vasthoudt. Een vochtige darminhoud is goed voor een vlotte darmpassage.

Bonpard maakt voor verschillende aandoeningen producten, die wij regelmatig gebruiken en ze zijn vaak binnen twee dagen te leveren. Kijk voor meer informatie over alle producten van Bonpard op http://bonpard.com/ of neem contact op met dierenkliniek de Delta via 010-5920696.

Supplementen

Alhoewel we in principe van alle leveranciers producten voor u kunnen leveren, hebben we een sterke voorkeur voor Audevard Laboratories. Deze producent richt zich al meer dan 30 jaar exclusief op producten voor paarden. Vanuit een wetenschappelijke basis worden producten ontwikkeld voor specifieke problemen / aandoeningen.

Omdat vele atleten op het hoogste niveau gebruik maken van de producten, geeft Audevard (als een van de weinige) garanties over bijvoorbeeld het doping vrij zijn van de producten.

Audevard EKYFLEX ARTHRO is specifiek ontwikkeld ter ondersteuning van gewrichten met een verhoogde behoefte. Denk hierbij aan paarden die hoog in de sport lopen, of beginnende gewrichtsproblemen hebben. De dosering en verhouding van de ingrediënten maakt dit in onze ogen de beste keuze voor gewrichtsondersteuning.

Composition: glucosamine (sulphate 2KCL), marine collagen hydrolysate, methylsulfonylmethane (MSM), alfalfa, turmeric (Curcuma longa), lithothamnion, soya protein concentrate, carob, oyster shells,  sugar beet molasses, marine chondroitin sulphate, black pepper (Piper nigrum). Additives (kg): aromatic substances: apple aroma 25,000 mg. Analytical constituents: humidity < 10%, crude proteins 23%, crude cellulose 2.4%, crude fats 22%, crude ash 23.6%, sodium 0.2%.

 Audevard HARPAGYL Of uw paard nu een topatleet is of zo af en toe een buitenrit maakt, het bewegingsapparaat van uw paard heeft het in meer of mindere mate stevig te voorduren. Zeker na zware inspanning of bij het ouder wordende paard geeft dit milde pijntjes en stijfheden. Harpagyl is er voor het paard waar pijnstilling overdreven is, maar verlichting gewenst is. LET OP: de aanwezigheid van DUIVELSKLAUW maakt dit product doping positief.

Composition: Harpagophytum (Harpagophytum procumbens), sugar beet molasses, lithothamnion, alfalfa (Medicago sativa), inactivated brewer’s yeast, linseed, linseed oil ; Analytical constituents: Humidity <10%, crude protein 5%, crude fats 1%, crude fibres 12%, crude ash 18%, calcium 6%, sodium 0.01%

Audevard EKYFLEX TENDON Voor pezen en ligamenten zijn kracht en elasticiteit van het grootste belang. Bij het herstel van een blessure is het belangrijk dat deze eigenschappen zo goed als mogelijk behouden blijven. Een vlot herstel met de juiste bouwstenen is hierbij van het grootste belang.

Vooral collageen type I is van belang tijdens deze herstelfase. In het acute stadium van een peesblessure (of paarden met verhoogde gevoeligheid voor blessures).

Composition: Lithothamnion, molasses sugar beet, Fucus (Fucus vesiculosus), Alfalfa (Medicago sativa), Carob, Bromelain, Centella asiatica. Additives (per kg): 3a-Vitamins, pro-vitamins and substances with similar effects: 3a672a Vitamin A 58,333 IU. 3b-Micronutrients: 3b605 Zinc sulfate monohydrate 1,700 mg. Analytical constituents: humidity <10%, crude proteins 5%, crude fibres 7%, crude fats 4.4%, crude ashes 40%, calcium 15%, sodium 0%.

Audevard EKYRENAL+ is ontwikkeld om het paard te ondersteunen met de uitscheiding van afvalstoffen. Na zware inspanning, tijdens ziekte, bij overgangen van voeding, krijgen de nieren en de lever van het paard het zwaarder te verduren. EKYRENAL+ ondersteund de nieren en de lever in hun functie. Ook bij chronische nier en leverklachten helpt ekyrenal het lichaam om vrij van afvalstoffen te blijven.

In combinatie met Audevard MYOSTEM PROTEC (naast eventuele medicatie) de ideale ondersteuning van een spierbevangen paard.

Composition:  Sorbitol, monopropylene glycol, prickly pear juice (Opuntia ficus indica), Pea protein, sodium salt of organic acids. Additives (per litre): – 2b- Aromatic substances: dandelion (Taraxacum officinale – ext.) 33,000 mg, milk thistle (Silybum marianum – extract with 80 % silymarin) 23,100 mg, stevia extract CoE552 3,000 mg. – 3a- Vitamins, provitamins and substances with analogous effect: 3a890 choline 12,000 mg, 3a820 vitamin B1 3,300 mg.  – 3c- Amino acids and salts, and similar products: 3c307 methionine 10,000 mg.  – Technology : apricot  flavour 5,070 mg.  Analytical constituents : humidity 88.6 %, crude proteins 2.2 %, crude fats 0 %, crude ash 0.2 %, crude fibre 0 %, calcium 0 %, magnesium 0 %, phosphorus 0 %, potassium 0.12 %, sodium 0.03 %.

Audevard maakt voor verschillende aandoeningen producten, die wij regelmatig gebruiken en ze zijn vaak binnen een dag te leveren. Kijk voor meer informatie over alle producten van Audevard op www.audevard.com/en/ of neem contact op met dierenkliniek de Delta via 010-5920696.