Voeding is de basis van een goede gezondheid! Omdat ieder dier uniek is, is dit maatwerk. De belangrijkste parameters hierbij zijn diersoort, grootte en lichaamsconditie. Een puppy heeft bijvoorbeeld hele andere behoeftes dan een kitten, en een Rottweiler zal over het algemeen een andere voeding nodig hebben dan een Chihuahua. Ook uw gezinssituatie kan een rol spelen in de keuze van een goede voeding.

In onze praktijk hebben wij 2 voedingsconsulentes. Zij volgen regelmatig nascholingen en zijn daardoor op de hoogte van de laatste ontwikkelingen om u te adviseren het juiste voer voor uw huisdier te kiezen.

Mochten er ziektes of aandoeningen zijn geconstateerd bij uw huisdier, zoals obesitas of voedingsallergie, dan kunnen wij u adviseren over een speciaal dieetvoer. Sommige diëten zijn ter ondersteuning van een behandeling en andere als behandeling op zich.  Ook hier bieden wij natuurlijk begeleiding.

In onze opname hanteren wij voor ieder dier een voedingsprotocol.  Een dergelijk protocol of plan kunnen wij ook voor u thuis maken in het geval van bijvoorbeeld overgewicht of anorexie.